Wat staat er in het BHV - Beleidsplan?

Wat staat er in het BHV - Beleidsplan?

26 oktober 2021
mankr8

Adviesinveiligheid.nl helpt exclusief opleiders bij het uitvoeren van advieswerkzaamheden op het gebied van veiligheid en gezondheid. Dit doen wij uit naam van u als opleider. Wij ontzorgen u bij het maken van bijvoorbeeld ontruimingsplannen, bedrijfsnoodplannen en RI&E’s voor uw eigen klanten. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om extra diensten aan te bieden aan uw klant zonder extra kennis en inspanning.

Advies van de week

In deze week staat het BHV - Beleidsplan centraal. In het BHV-beleidsplan is een duidelijk beeld geschetst van de huidige stand van zaken rondom BHV, maar wordt er ook bepaald welke slag er nog te maken valt met het inrichten van de BHV. 

Dit wordt gedaan op basis van de aanwezige risico’s, zoals bedoeld in de NEN8112:2017. Een risicoanalyse omtrent de BHV wordt zo gemaakt, waarna deze worden vastgelegd in een beleidsplan met uitgangspunten, visie, competenties, middelen enzovoorts.

Wat staat er in het BHV - Beleidsplan?

  • Wie zijn de BHV'ers binnen uw organisatie
  • Taken BHV'ers
  • Stappenplan evacuaties 
  • Locatie en informatie over brandblussers, brandmelders en EHBO kit 
  • Procedure bij alarmering
  • Een incidentenformulier

Voor wie is het relevant om een BHV - Beleidsplan op te stellen?
Het BHV- Beleidsplan is relevant voor alle organisaties die de gezondheid en veiligheid van hun medewerkers en bezoekers willen behouden tegen ongewenste en gevaarlijke situaties die in het pand voor kunnen komen.

Blijf op de hoogte