Mankr8 Groep deelt:

Mankr8 Groep deelt:

1 november 2021
mankr8

Dag van de BHV

BHV, daar red je levens mee.

Vandaag is de dag van de BHV. Een dag waarin ook wij graag een speciale ode willen brengen aan alle BHV'ers in Nederland! Het is een dag waarin de bestaande BHV'ers extra worden gewaardeerd voor hun bijdrage in belangrijke, soms levensreddende situaties. Maar ook zeker een dag om de rest van Nederland het besef te geven hoe belangrijk BHV is en kan zijn voor jou, jouw collega's, naasten en de rest van Nederland.

"Ik doe het ook voor jou"
Met dit thema benadrukt de dag van de BHV de onschatbare waarde van deze 'onzichtbare helden'. Want of je nou op je werk bent, bij de bakker staat te wachten, naar de bioscoop gaat of aan het sporten bent: deze onzichtbare helden staan altijd klaar om hulp te bieden in gevaarlijke situaties die iedereen kan overkomen.

De organisatie van Dag van de BHV schrijft hierover het volgende:

"Nu beperkt de rol van BHV zich niet alleen tot levensreddend handelen of het blussen van een beginnende brand maar ook aan de preventieve kant draagt hij bij aan de veiligheid en het voorkomen van incidenten en calamiteiten.

De afgelopen 10 jaar hebben we met alle deelnemende organisaties bereikt dat BHV in een ander daglicht wordt geplaatst. De bewustwording van het belang van de veiligheid op de werkvloer en meer waardering en respect voor de taken en verantwoordelijkheden van de bedrijfshulpverleners. Een goede bedrijfshulpverlening is dus een toegevoegde waarde voor iedere organisatie. Laten we dat ook in deze bijzondere tijd nog eens benadrukken."

Blijf op de hoogte